Het verhaal én de gezichten achter IJsselstein 2.0

Het viel mij op dat de Facebookpagina IJsselstein 2.0 de bron is in IJsselstein die al het nieuws en ontwikkelingen als eerste plaatst. Soms met scherp commentaar, maar altijd informatief. Nu weet ik eindelijk wie en welke verhaal er achter deze pagina zit!

Het heeft wat weken geduurd voordat ik een reactie kreeg op mijn interview verzoek en antwoorden op mijn vragen. Wat ik niet had verwacht is dat ik daarmee ook meteen de eerste mag zijn om de gezichten achter deze pagina op Facebook en nu ook met eigen website, mocht onthullen!

Het interview

Hoe is de facebookpagina tot stand gekomen? Vanuit welke behoefte/urgentie?

Wij waren ooit lid van ‘Je bent een IJsselsteiner als…’. De eerste pagina was goed, leuk en vooral groot. Er werd veel gedeeld en zodra er iets in IJsselstein aan de hand was, dan was de oorzaak snel terug te vinden in deze groep.

De oorspronkelijke groep was ineens weg en er werd een nieuwe gemaakt. Alle oud-leden moesten opnieuw lid worden en vele deden dit niet meer. Berichten en foto’s werden daarna continu verwijderd en de regels binnen de groep moesten worden nageleefd.

Een handige informatie voorziening viel door deze zaken weg. Ook onze eigen bijdragen werden verwijderd en da’s best vervelend. Zeker wanneer je net die ene mooie foto van een traumahelikopter hebt gemaakt die voor je neus is geland.

Naast de oude groep waren er meer ‘IJsselstein-groepen’ te vinden op Facebook. Wij zijn toen IJsselstein 2.0 begonnen om alles wat er in deze verschillende groepen te vinden was te bundelen, vaak met een humoristische of soms wel rebelse ondertoon.

Naar mate IJsselstein 2.0 begon te groeien, zijn we de toon toch wat gaan veranderen. Zeg maar gerust dat we met de ‘groep’ mee zijn gegroeid. Van elk berichten proberen we toch te leren. Wat is leuk en wat niet. Doel is voorschotelen wat de IJsselsteiners bezighoud.

Wie je/jullie zijn kan niet worden gezegd. Met welke reden?

Wij wilden lekker anoniem onze ongezouten mening kunnen geven over bepaalde zaken. IJsselstein is klein en wij kennen veel mensen. Zo zien wij familie-leden voorbij komen in het commentaar op een bericht, of een collega een like geven op een bericht.

IJsselstein 2.0 is een stuk groter geworden en wij hebben steeds meer contacten met allerlei mensen, bedrijven, organisaties of de overheid. Het is dan wel handig om uit eigen naam te kunnen communiceren. Dus bij deze; de pagina wordt beheerd door Mike en Erik 😉

We hebben nu een nieuwe website om ons nieuws nog meer te verspreiden en hebben besloten om onze namen en gezichten dan ook maar kenbaar te maken. Jij hebt de scoop!

 Jullie zijn altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in Ijsselstein, hoe klein ook. Gaat hier veel tijd in zitten? 

Of hebben jullie een netwerk met razende reporters?

Wij hopen zeker als eerste op de hoogte te zijn. Maar zijn dat niet altijd en daarom hebben wij inderdaad een ‘netwerk met razende reporters’ en hopen deze zeker nog verder uit te kunnen breiden. Wij kunnen vaak snel berichten, maar we kunnen niet overal zijn. Gelukkig is het netwerk nu groot en snel genoeg om over de meeste zaken te berichten, maar er gebeurd véél in IJsselstein. Meer dan mensen denken, en wij willen dit graag delen.

Mensen moeten de Facebookpagina liken als……..

Ze willen weten welke boeiende zaken er spelen in de gemeente, zaken die mensen interessant vinden om te weten. Niet eens zozeer om het lezen. Het moet meer een notificatie zijn van ‘ah, dat is er dus aan de hand’. Maar vergeet ook vooral de mooie of oude foto’s niet. Deze worden goed bekeken en gewaardeerd op de pagina.

Als ik wil bijdragen met een foto of nieuwsitem kan ik mij dan ergens melden?

Dit kan via een prive bericht op de Facebookpagina. Of je kunt een e-mail sturen naar ijsselstein2punt0@gmail.com
Via het contactformulier op onze nieuwe website.
Jazeker, naast de Facebookpagina is er binnen enkele uren ook een website. De meeste berichten en foto’s van de Facebookpagina zijn hier terug te vinden. Een stuk sneller en overzichtelijker om items terug te vinden. Naast Facebook willen we ook de niet-Facebookgebruikers bedienen, zoals mijn oma aan de stadsvijver die niks met Facebook heeft maar graag overal van op de hoogte is wat er in IJsselstein speelt…
Ik kan alleen maar zeggen dat ik met veel plezier de Facebookpagina volg en nu zeker ook hun website! Mooie bron van nieuws in IJsselstein 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s