Gastblog van onze Centrummanager: Vier de zomer!

Met trots wil ik het eerste gastblog van onze centrummanager Anita introduceren. Ik begreep dat zij de smaak te pakken heeft, dus het zal zeker niet te laatste zijn. Veel leesplezier!

Note: Ja, dit blog gaat over een event van 1,5 week geleden, maar het is zeker geen mosterd na de maaltijd! Ik ga die tocht nog een keertje nalopen. Ik heb weer een paar toffe nieuwe winkels ontdekt dankzij dit blog en het volgende event staat alvast in de agenda 🙂
——————————————————————————————————————————–

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag.  De ondernemers Binnenstad (BIJ) organiseren dan altijd leuke activiteiten rondom een thema, om zo de koopzondag extra aantrekkelijk te maken. In juli was het thema: Vier de zomer!

Op 8 juli begon de zomervakantie bij ons en dat merk je ook in de binnenstad. Vaste bezoekers zijn op vakantie en ook een groot aantal ondernemers. Toch zien we graag een hoop gezelligheid in ons centrum op de koopzondagen. Zo proberen we mensen te motiveren om naar het stadje te komen om lekker te lunchen, winkelen, of gewoon om gezellig een terrasje te pakken.

Speurtocht door de binnenstad
Afgelopen koopzondag was het wat wisselvallig weer, maar zodra de zon de hoek om kwam kijken was het heerlijk vertoeven in de binnenstad.  En om het extra leuk te maken voor de kinderen die nog niet op vakantie waren had de ondernemersvereniging een leuke speurtocht door de binnenstad uitgezet, voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

Gezellig samen met hun (groot)ouders en een rugzak van Mulder Kids schoenen, met een speurkaart, een appel gesponsord door de Albert Heijn en een lekker sapje van Brasserie Joris, gingen de kinderen op pad. Op zoek naar de verborgen letters.

Speurneuzen!
Het was geen gemakkelijke speurtocht. De foto’s op de speurkaart zetten je soms op het verkeerde been. Een tip was om goed te kijken; naar de foto, maar ook om je heen!
Wat heeft dat mannetje toch in zijn handen? Een boek…. zou dan een letter verborgen kunnen zijn bij Boekhandel Logica of is misschien de bibliotheek open? De eerste letter wordt door de meeste speurzoekers snel gevonden. Bij modezaak Solange hangt de letter naast de ingang. Niet te missen voor de oplettende kinderen.

Terwijl de kinderen speurend door de stad trekken, loop ik rond om tips uit te delen. Vertel eens, dat masker waar hoort dat toch thuis? Met de tip om op de Kerkstraat uit te kijken naar een Italiaanse vlag komen ze vast bij delicatessenzaak Prego uit. De wijntonnen van de Heeren van de Wijn vonden weinigen lastig. Terwijl de zaak nog niet zo lang geopend is. De pop met schort bij Brasserie 1560 wordt herkend door menig mama’s en papa’s.

Voor de letter bij Burgers & Pancakes, vertellen 2 enthousiaste kinderen, hoefde niet gezocht te worden. Ze hadden daar zojuist een pannenkoek gegeten. Dus dat was makkelijk. Maar niet iedereen had die mazzel. Soms was het duidelijk dat er gezocht moest worden naar een kledingzaak. Maar welke? Janse Mode, Shoeby, Lord shop, Jola Mode of toch nog eens kijken bij Deb Koncept, SEVENTYTOO of HIP! Winkel in winkel uit….

De gevonden letters worden met de pen van HIZI hair genoteerd op de speurkaart. Alle letters samen vormen het woord ZOMERKRIEBELS, maar dat weten de meeste kinderen nog niet. Ze lopen rond op zoek naar de winkel die bij het plaatje hoort. Eenmaal de winkel gevonden dan duurt het niet lang voordat de letter gevonden is. En op naar de volgende letter! Sommige kinderen schakelen ook de hulp in van winkels waar geen letter verborgen is. Ze vragen de medewerkers om raad. Weten zij waar een plaatje thuishoort?

Coole verrassing
Uiteindelijk komen de kinderen enthousiast terug naar de Plaats om te vertellen wat het woord is. Als beloning voor hun deelname mogen ze bij ijssalon Luigi of bij Kaatje & Co een ijsje halen.
Terwijl ik door de stad loop zie ik kinderen genieten van hun ijsje. Een mooie dag ondanks de stevige regenbui die zo nu en dan losbarst. Het heeft de pret niet gedrukt. Ook de terrassen zitten in de namiddag vol met mensen die onder het genot van hapje en een drankje genieten … en de zomer vieren!

Vanwege de vakantie opende slechts 44 ondernemers hun deuren op deze koopzondag. Dat werd door bezoekers en ondernemers betreurd. Maar gelukkig zorgde de speurtocht voor gezelligheid. Met 100 deelnemende kinderen een geslaagde speurtocht op een verder te rustige koopzondag.


Op 27 augustus is de volgende koopzondag. Het thema is het OUTLET. In 2016 een groot succes. Zorg dat je erbij bent, noteer de OUTLET in je agenda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s