Mijn favoriete plekje – voor bezinning

Ik heb veel favoriete plekjes in IJsselstein. Ieder met een eigen doel. Dit blog gaat over de plek waar ik het meest te vinden ben. Behalve thuis haha 😉

De put (van weber)

Een lelijke naam voor zoiets moois. Eigenlijk heet het de Nedereindse plas, maar we weten allemaal waar de liefkozende term ‘de put’ vandaan komt 😉

Een geluk bij een ongeluk als je het mij vraagt. Natuurlijk is het doodzonde dat er niet een lekker plekje is, dichtbij huis, om aan het water te liggen op de hete zomerdagen, maar hoe vaak is dat? Precies!

Nu heb ik alle dagen van het jaar een rustig natuurgebied waar ik tot bezinning kom. En dankzij alle rust die daar zomer en winter heerst zit het gebied vol dieren en bloemen.

Ik weet niet of je er vaak komt. Ik vind het heerlijk om hier in alle stilte te wandelen en de waan van de dag achter mij te laten. En onderweg geniet ik van de koeien in de wei, de schapen, vogels en mooie bloemen.

En als ik in de ochtend naar mijn werk fiets, over de put, waar de mist nog laag hangt en de zon opkomt, dan kan ik mij geen beter begin van de dag voorstellen.

Vandaar dat je ook zoveel foto’s op Instagram ziet van de put 🙂 het is gewoon een plaatje.

De toekomst van de put

Of er nu uiteindelijk nog verder wordt gegaan met de eerdere plannen om de put uit te graven en er een toch een echt recreatiegebied van te maken, geen idee.

Als je het mij vraagt is het prima zo. Ik geniet enorm van die gebied en denk vaker dat het heerlijk is dat de put er is, dan dat ik wens dat ik er kon zwemmen, zonder daarna licht te geven.

En jij? Is dit ook een favoriet van jou? Of heb je een andere tip? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s