Nieuwe kijk op IJsselstein

De maand september zat ik in het geweldige Costa Rica. Een land zo mooi, groen en divers. Toch is het ook weer heerlijk om terug te zijn en kijk ik weer met nieuwe waardering naar mijn woonplaats.

Bruisend stadje

IJsselstein leeft! Dat viel me zo op de afgelopen dagen. Er zitten fantastische restaurantje, leuke plekken om te borrelen, toffe winkeltjes en de markt blijft leuk! Het is nooit saai.

Er is een tijd geweest dat ik altijd afsprak in Utrecht met vrienden. Iets wat ik nu niet meer begrijp.

Brasserie Joris is fantastisch om te borrelen en lunchen, Marcus heeft de lekkerste wijnen, 1560 een gastronomisch menu en de Kloostertuin een van de beste terrassen. En buiten het stadje zit Marnemoende, waar ik ook echt fan van ben. Dat is de zomerse hotspot van IJsselstein. 

Hoe zit dat met jullie? Betekent een uitje vaak dat je IJsselstein verlaat of vermaak jij je hier prima?

Toerisme in IJsselstein

Bovenstaande zetten mij aan het denken.

De omliggende steden hebben minder te bieden en om die reden trekken een hoop mensen richting IJsselstein, maar waar blijven de toeristen? 

Ik vind dat ons stadje ze verdient en weet zeker dat mensen het een aangename afwisseling zouden vinden op het drukke, minder groene Utrecht. Zelfs vrienden uit Utrecht verbazen zich over de gezelligheid en cultuurhistorische omgeving van IJsselstein, maar waar blijven die Utrechters dan? Het is maar 30 minuten met de tram! 

Misschien moeten we allemaal wat meer reclame maken voor ons toffe stadje. Trots zijn op waar we wonen en dit uitdragen. Het Valkenburg worden van provincie Utrecht!! Zou ik tof vinden 🙂 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s